Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Eerste Ideko Stappentoernooi voor de schakende jeugd

27 april 2009

PAPENDRECHT - Het eerste Ideko Stappentoernooi voor de schakende jeugd is een succes geworden, zowel wat betreft het aantal deelnemers als de formule. In het Denksportcentrum streden 27 schakers om de eer. Ze werden deze keer niet ingedeeld op leeftijd, maar aan de hand van de vorderingen die ze hebben gemaakt in het zogeheten Stappenplan. Deze leermethode wordt door nagenoeg alle schaakclubs gebruikt om geleidelijk de vele facetten van het spel onder de knie te krijgen.

In de hoogste groep (Stap 3 en 4) ging de overwinning naar Jurgen de Haan van schaakvereniging Sliedrecht. Zijn clubgenoot Christiaan Verheij won in de tweede groep. De groep beginners werd gewonnen door Rick van Beek, die de pas 5-jarige Sarah Post een punt voorbleef.
Dankzij de sponsoring van Ideko en Rabobank gingen de eerste drie van elke groep met een beker en een stuk schaakgebak naar huis. Alle deelnemers kregen bovendien een aandenken en een pen van de jubilerende schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam.

Op de foto: De 5-jarige Sarah Post (links) behaalde een tweede plaats.

Lees meer over:

jeugd denksportcentrum
Deel dit bericht met je vrienden!