donderdag 2 december 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek eindigt met verlies

4 mei 2009

PAPENDRECHT - De competitie zit er op. Het is Drechtstreek niet gelukt om het eerste jaar als derde klasser af te sluiten met winst. Tegen het nerveus spelende Pelikaan was Drechtstreek in Zwijndrecht duidelijk de gevaarlijkere ploeg die met goed combinatiespel en veel inzet voor minstens één punt leek te gaan. Vijf minuten voor het eind echter wist Niels van Muijen namens Pelikaan de 2-1 eindstand op het bord te brengen na geklungel in de Drechtstreek achterhoede. Met zijn doelpunt stelde Van Muijen voor Pelikaan deelname aan de nacompetitie veilig ten koste van De Alblas dat zelf in Waardenburg verloor van WNC. 

Drechtstreek begon ijzersterk aan de wedstrijd met veel balbezit en nauwelijks kansen voor Pelikaan. In de 26ste minuut scoorde Peter van de Merwe op aangeven van Martijn de Jong de 0-1. De druk op Pelikaan nam daarmee nog meer toe en er werden heel wat kansen gecreëerd. Toch wist Larry Overgaauw van een rommelige situatie voor het doel van Marvin Otte gebruik te maken en de gelijkmaker in te schieten zodat er in de rust de 1-1 op het bord stond.

Na de rust kwam er wat meer evenwicht in de wedstrijd. Beide keepers werden regelmatig op de proef gesteld maar ze wisten beide hun doel schoon te houden. Pelikaan ging beter combineren maar tot scoren kwam het pas in de 86ste minuut toen Niels van Muijen in het strafschopgebied zo maar langs drie verdedigers heen mocht lopen om de winnende goal aan te tekenen.

Flinke teleurstelling heerste bij Drechtstreek over de vijf gele kaarten die de Zeeuwsche scheidsrechter Lamse meende te moeten uitdelen aan de Papendrechters. “Dit was beslist geen harde wedstrijd en zeker geen wedstrijd voor veel kaarten, maar we zullen het weer moeten accepteren”, sprak coach Jan Kroos na afloop. Kroos gaf tevens aan dat hij tevreden is over het feit dat zijn ploeg het eerste seizoen in de derde klasse goed heeft doorstaan: “Als je promoveert en je weet op een zevende positie te eindigen, dan moet je tevreden zijn. Als ik echter terug denk aan zeker vier wedstrijden waar wij het betere spel hadden en toch geen punten haalden, dan heb ik er toch gemengde gevoelens over. Ik hoop en verwacht er voor het nieuwe seizoen enkele versterkingen in de breedte bij te krijgen. Als dat lukt, dan gaan we volgend seizoen beslist voor een hogere plek in de eindrangschikking”.

Lees meer over:

voetbal vv drechtstreek
Deel dit bericht met je vrienden!