zondag 17 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Special Olympics Regionale Spelen in de startblokken

15 mei 2009

PAPENDRECHT - Na bijna een jaar voorbereiden staan Special Olympics Regionale Spelen op het punt van losbarsten. Zaterdag 23 mei is het zover. Om 10.00 uur zal op sportpark Oostpolder te Papendrecht de officiële opening starten met veel spektakel.

Want Torch Run is van de partij. Deze organisatie zet zich al jaren in voor Special Olympics wereldwijd. Het zijn politiemensen die het Special Olympics vuur (Flame of Hope) met groots vertoon binnen brengen op het evenement. Zo rijden er niet alleen een motoragent mee, maar ook agenten op de fiets en een ME-bus. Torch Run vraagt op deze manier om aandacht voor sporters met een verstandelijke beperking en hun bijzondere kampioenen. Een loop van 10 kilometer door de lokale omgeving zal uiteindelijk uitkomen bij voetbalvereniging Drechtstreek. Korpschef Visscher van de politieregio Zuid-Holland Zuid zal meelopen en zal samen met alle deelnemers de eed afnemen. Hierna zal hij samen met een atleet de vlam aansteken.

Burgemeester De Bruin zal het evenement voor geopend verklaren en dan kunnen 250 sporters starten met atletiek, bowling, korfbal of voetbal.

“Het is hard werken geweest in de aanloop naar dit evenement”, zo vertelt Rezi Moeling van Tandem Support, die onder auspiciën van Special Olympics Nederland deze regionale spelen organiseert. “Natuurlijk lopen de zaken weleens anders dan we gehoopt hadden. Zo is het heel erg jammer dat paardrijden niet door kan gaan omdat bij de manege de voor paarden zeer besmettelijke ziekte Droes is uitgebroken. Dat is echt overmacht, maar natuurlijk wel jammer voor de mensen die zich al hadden ingeschreven”. Verder verliep de organisatie goed en dat is mede te danken aan vrijwilliger Wilfred Coljee, inwoner van Papendrecht en ook atletiekvereniging Passaat, bowlingvereniging Papendrecht in samenwerking met Wok Planet and the Bridge, de Papendrechtse Korfbal Club en voetbalvereniging Drechtstreek. Natuurlijk zijn alle vrijwilligers die zich deze dag inzetten ook absoluut onmisbaar. Het enige wat de organisatie nu nog dwars kan zitten, is het weer.

Moeling: “We hopen ook op veel publiek komende zaterdag, want dit evenement laat zien dat mensen met een verstandelijke beperking net zo goed kunnen sporten en graag een wedstrijd spelen. Het is best jammer dat sommige reguliere vereniging ervoor terugdeinzen om te starten met een G-elftal. Mooier zou nog zijn dat mensen met een beperking daar waar mogelijk aansluiten bij een regulier team. We horen vaak dat men niet weet hoe ze met mensen met een beperking om moeten gaan en dat is met een beetje begeleiding van onze kant makkelijk verholpen.” Stichting Tandem Support probeert zoveel mogelijk mensen met een beperking in beweging te zetten en is onderdeel van de MEE Plus Groep.

“Het publiek is dus van harte welkom op sportpark Oostpolder. Sterker nog, de inwoners van Papendrecht hebben dit evenement mede mogelijk gemaakt! Het is aan hen te danken, en natuurlijk ook aan Stichting Betaalpenning en Papendrecht 900, dat er nog geld is over gebleven. Inwoners van Papendrecht die de Paap in 2006 niet inleveren, dragen op die manier hun steentje bij aan dit evenement”.

De Rabobank en de Sponsor Bingo Loterij zijn hoofdsponsors van Special Olympics Nederland. MEE, Papendrecht 900, Stichting Betaalpenning en Fonds Gehandicaptensport zijn hoofdsponsors van deze Special Olympics Regionale Spelen. Special Olympics Regionale Spelen wordt onder auspiciën van Special Olympics Nederland georganiseerd door Tandem Support (onderdeel van de MEE Plus Groep) en vier lokale sportverenigingen.

Tandem Support hoopt op een succesvolle dag voor alle deelnemers zodat zij in 2013 wederom de Special Olympics Regionale Spelen mogen organiseren.

Deel dit bericht met je vrienden!