zondag 16 mei 2021

Alles over Papendrecht

Overtoom bijna uit steigers

20 mei 2009

PAPENDRECHT - Na alle stagnatie van de bouw aan de Overtoom ligt het werk nu goed op schema. De winkels worden begin juli opgeleverd zodat met de afbouw en winkelinrichting gestart kan worden. Het gebouw biedt o.a. ruimte aan de supermarkt van Lidl (1.000 m2 winkeloppervlak) en twee winkels van elk ruim 150 m2. Op 20 mei zijn de overeenkomsten voor deze winkels ondertekend. 

De parkeergarage Overtoom die in opdracht van de gemeente wordt gerealiseerd zal in september in gebruik worden genomen, voordat Lidl haar winkel opent. Deze openbare parkeergarage biedt ruimte aan 141 auto’s. De afbouw van de zeven starterswoningen staat gepland voor het najaar.

Met de oplevering van het complex aan de Overtoom wordt het centrum verrijkt met een markant gebouw. De duurzame materialen zorgen ervoor dat de parkeergarage aan het zicht onttrokken is. Vanuit de parkeergarage kan het winkelend publiek naar de Overtoompassage. Vandaar uit kan het winkelcentrum comfortabel via een roltrap worden bereikt.

Door de toevoeging van dit complex wordt het winkelhart nog aantrekkelijker. De vestiging van Lidl geeft het winkelhart nog meer trekkracht. De twee afzoomwinkels die aan de kopse kant van de winkel van Lidl zijn gesitueerd zorgen ervoor dat de entree van de Overtoompassage een levendig beeld krijgt. Op dit moment is nog niet bekend welke invulling deze winkelpanden krijgen.

Op de foto:  de ondertekening van de overeenkomsten. Zittend van links naar rechts  H. van Oorschot (directeur vastgoed en procuratiehouder van Lidl Nederland), G.J. Brandwijk (directeur ABB Ontwikkeling, bouwer) C. J.M. de Bruin (gemeente Papendrecht) en  mevrouw E.E. van As-Riske ( twee winkels v/h Riske).


Ondertekening contracten.

De parkeergarage gezien vanaf het Brederodehuis. 

De parkeergarage met bovenop een aantal woningen gezien vanaf het Bosch.

De parkeergarage met daanaast de oprit naar het Bosch. 
 

 

Deel dit bericht met je vrienden!