woensdag 27 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Kinderraad Wasko zet zich in voor de voedselbank in Papendrecht

28 mei 2009

PAPENDRECHT - Enige maanden geleden is het idee in de kinderraad ontstaan om een goede doelenactie op touw te zetten. Vol enthousiasme werd er gereageerd op dit idee en dat betekende spijkers met koppen slaan en het idee meer vorm te gaan geven.
Met elkaar werd nagedacht hoe zoveel mogelijk geld in te zamelen, welk goede doel er gekozen gaat worden en wanneer we dit alles plaats moest gaan vinden. Inmiddels kunnen we op al deze vragen een duidelijk antwoord geven en is unaniem besloten ons in te gaan zetten voor de Voedselbank in Papendrecht! Met elkaar zijn er flyers gemaakt waarvan die van Alisa en Eline verspreid zal worden en Tamara en Bridget hebben hun bijdrage geleverd voor een krantenartikel.

Door middel van een inzamelingsactie met lege flessen hopen we met elkaar zoveel mogelijk geld in te zamelen om straks een mooi bedrag te kunnen overhandigen aan de voedselbank. Onze totaalopbrengst wordt door Ronald van Rooden, onze directeur, verdubbeld!
Om een beeld te krijgen wat de Voedselbank nu eigenlijk precies allemaal doet, hebben we 14 mei een bezoekje gebracht aan de Voedselbank. De voorzitter heeft ons alles laten zien: het samenstellen van de pakketten, de diverse artikelen waaruit de pakketten bestaan, de opslag van alles wat geschonken wordt aan de Voedselbank.

Vol verwondering hebben we alles bekeken en een rondleiding gekregen. We hebben uitleg gekregen over de datum van de verschillende producten en hoe we hier mee omgaan, het aantal pakketten wat wekelijks wordt uitgereikt, de producten die wekelijks bij de diverse winkels en bedrijven opgehaald moeten worden. Al met al werd duidelijk dat hier veel werk verricht wordt wat door vrijwilligers wordt gedaan. Zo zijn er 10 vrijwilligers die 60 a 70 uur per week hier mee bezig zijn. De voedselbank bestaat nu 7 jaar en totaal worden er wekelijks in Nederland door de Voedselbank 17.000 pakketten uitgereikt.
Met al deze informatie en indrukken zijn we weer terug gegaan naar de bso’s met allen hetzelfde doel: Zo veel mogelijk flessen op te halen zodat we medio juni een mooi bedrag aan de Voedselbank kunnen overhandigen!

 Wilt U ook helpen?

Wat ?   
Wij houden een flesseninzameling
voor de voedselbank, dat is een    stichting die oa. zorgt voor eten voor mensen die niet zoveel geld hebben!

Wie ?    
De kinderraad van  WASKO

Wanneer ? 
In week 23 (1 t/m 5 juni) !

Waar ?   
Je kunt je (statiegeld)flessen Inleveren bij een Wasko bso/tso!

Uiteindelijk worden de flessen bij de C1000 inlevered. Het bedrag wat ingezameld wordt dat wordt door Ronald (directeur van Wasko) verdubbeld!

Lees meer over:

wasko kinderraad
Deel dit bericht met je vrienden!