zondag 16 mei 2021

Alles over Papendrecht

Eerste exemplaar van 'De heerlijkheid Papendrecht' gepresenteerd

29 mei 2009

PAPENDRECHT - In november 2007 heeft de gemeente Papendrecht het Handtvest van Papendrecht verworven. Het Handtvest is in 1563 geschreven door de secretaris van Wouter Oem, heer van Papendrecht. De aanschaf van dit document leidde tot de uitgave van een eerste boekje in de reeks ‘van heerlijkheid tot heden’.
 
Op donderdag 28 mei werd het eerste exemplaar van ‘De heerlijkheid Papendrecht’ gepresenteerd in De Smederij aan de Kerkbuurt. Burgemeester De Bruin overhandigde het eerste exemplaar aan Geert Ouweneel en Kitty Schenk-Hoynck van Papendrecht. Zoals haar naam doet vermoeden, is zij een verre nazaat van Cornelis Hoynck, die van 1652 tot 1667 Heer van Papendrecht was.
 
Na de overhandiging liepen de genodigden naar Fruitheerlijkheid De Landwinkel, waar men de fundamenten van "Huis te Papendrecht" kon aanschouwen. Na afloop kreeg men van De Landwinkel een eigengemaakte fles appelsap mee.

In het boekje ‘De heerlijkheid Papendrecht’ is op toegankelijke wijze de geschiedenis van de heerlijkheid beschreven. De auteurs zijn mevrouw H.W.G. van Blokland-Visser en de heer Marcel Sluyter. Het boekje is rijk geïllustreerd, onder andere met afbeeldingen en tekstgedeelten uit het Handtvest. Het bevat ook het eerste gedeelte van de transcriptie van het Handtvest. Het boekje is te bestellen bij Uitgeverij De Stroombaan (www.stroombaan.nl).


Burgemeester De Bruin overhandigt het eerste exemplaar aan Geert Ouweneel en Kitty Schenk-Hoynck van Papendrecht.

Bij de ingang van De Landwinkel De Heerlijkheid
 

En hier met een groep belangstellenden kijken naar de fundamenten van "Huis te Papendrecht".

De auteurs mevrouw Blokland-Visser en Marcel Sluyter.
 

Zie ook:

Lees meer over:

gemeente handvest
Deel dit bericht met je vrienden!