vrijdag 27 november 2020

Alles over Papendrecht

Patrick Cronie behaalt 3e plaats tijdens Europa Cup

2 juni 2009

PAPENDRECHT - De Papendrechtse atleet Patrick Cronie heeft tijdens de Europa Cup voor clubteams voor zijn atletiekvereniging Phanos uit Amsterdam een 3e plaats behaald op het onderdeel kogelstoten met een afstand van 17,35.

De wedstrijden vonden plaats in het Slowaakse Dubnica tussen de nationale kampioenen voor clubteams uit Slowakije, Zwitserland, Turkije, Frankrijk, Ierland, Finland en Nederland. In de eindstand werd de ploeg van Cronie ook derde.

De weersomstandigheden waren zeer slecht in Slowakije. “We hadden zelfs te maken met blikseminslag, vlak naast de baan. Het regende het gehele weekend, met maar 11 graden”, aldus de tevreden Cronie. De eerste stoot glipte door de gladheid uit Cronies handen, maar de daarop volgende pogingen gingen beter. “De laatste poging leek technisch niet goed te gaan, althans het voelde niet goed aan. De eerste draai leek ik zelfs stil te staan. Mijn trainer zei later, dat ik daardoor beter de versnelling in de tweede draai maakte.”

Met 17,35 (pr) is Cronie nog maar 25 centimeter verwijderd van de limiet voor de EK neo senioren (<23) in Litouwen.”Ik ga volgende week in België een poging doen de limiet te halen. We hebben nog tot begin juli de tijd.”

Lees meer over:

kogelstoten atleet
Deel dit bericht met je vrienden!