vrijdag 27 november 2020

Alles over Papendrecht

Lions club Alblasserwaard Souburgh speelde jeu de boules bij Amis

3 juni 2009

PAPENDRECHT - Dinsdagavond werd door de leden en partners van de Lions Club Alblasserwaard Souburgh een minitoernooi jeu de boules gespeeld. Dit vond plaats op het speelterrein van Jeu de Boules Vereniging Boules Amis te Papendrecht.

Voor de leden van de Lions was dit een nieuwe ervaring aangezien men nog eigenlijk alleen kennis gemaakt  had met het jeu de boules spel op vakantie in Frankrijk

Afgelopen dinsdagavond werd een “echte”competitie gespeeld die ging over drie ronde`s. Via loting werden teams van twee personen samen gesteld die in doublettes tegen elkaar moesten spelen. Na de drie ronde`s werd vastgesteld welke personen in de prijzen vielen.
Alle spelers waren enorm enthousiast over het jeu de boules spel. Men vond dat er  veel meer in het spel zat dan dat je er van tevoren van verwachtte. Er werd dan ook met behoorlijk veel fanatisme gespeeld om te winnen.

Het jeu de boules spel wordt eigenlijk onderschat als sport. Het is echter wel degelijk een hele leuke sport.

Op het terrein van de Jeu de Boules Vereniging Boules Amis aan de Vondellaan te Papendrecht (bij het gebouw van de Volksuniversiteit) wordt wekelijks op woensdagavond competitie gespeeld. Verder wordt elke zaterdagmiddag recreatief gespeeld. Iedereen die het spel wil proberen is op deze tijden welkom op ons terrein om kennis te maken met het jeu de boules spel. Iedere geinteresseerde  kan een of twee avonden of middagen vrijblijvend meespelen. Boules zijn op het terrein aanwezig. En er zijn altijd leden van Boules Amis die u begeleiden.

Wilt u meer informatie kom op woensdagavond of zaterdagmiddag langs.
Het lidmaatschap is niet duur. Voor € 35,oo per jaar bent u lid en het inschrijfgeld bedraagt  slechts  € 10,--.

Wilt u verdere informatie dan kunt u contact opnemen met de voorzitter: Leendert van der Made, telefoonnummer  078 –6151049.

Lees meer over:

souburgh jeu de boules
Deel dit bericht met je vrienden!