woensdag 29 september 2021

Alles over Papendrecht

Zwemmers de Geul bij Speedo finales

15 juni 2009

PAPENDRECHT - Dit weekend was het de beurt aan de jongste zwemmers om hun Speedo kringfinales te zwemmen. Per leeftijdscategorie kwamen de snelste 24 zwemmertjes aan de start. Voor de Geul hadden Anne van Middelkoop, Iris van Valen, Sabrina de Graaf, Tom Stehouwer, Ben Muller, Max Muller, Bas van Middelkoop, Yaro Roodenburg, Joran Bakema en Nick Molle zich geplaatst voor deze finales.
Er verschenen flink wat persoonlijke records op de klokken en het PR record was deze keer voor Max Muller, die op de 200 wissel 18 seconden van zijn beste tijd afhaalde. Ook de PR’s van Joran Bakema, die op de 400 vrij 13 seconden van zijn beste tijd afhaalde, en Anne van Middelkoop, die hetzelfde deed op de 100 school, mochten er zijn.
In de categorie jongens minioren 5 was er een mooie vijfde plaats voor Bas van Middelkoop op de 50 vlinder en op de 200 wissel tikte hij als zesde aan, beide afstanden leverden hem ook een PR op. Ben Muller zwom in een PR naar de zevende plek op de 100 vrij. In de categorie minioren 6 was er op de 100 vlinder een zesde plaats en een PR voor Yaro Roodenburg, de 100 school leverde hem een achtste plaats en een PR op. Tom Stehouwer liet PR’s noteren op de 100 vrij, de 100 rug en de 50 vlinder.
Bij de meisjes in de categorie minioren 5 haalde Sabrina de Graaf een vijfde plaats op de 200 wissel, een zesde plaats op de 100 rug en een zevende plaats en een PR op de 400 vrij. Iris van Valen zwom naar een PR op de 200 wissel.
In Eindhoven werden dit weekend de Nationale Kampioenschappen gezwommen. Voor de Geul kwam Robbert Donk aan  de start op drie afstanden. Op de 50 vrij leverde hij een enorme prestatie en slaagde erin zich in de A-finale te zwemmen. In deze finale wist hij beslag te leggen op een prachtige zesde plaats. Ook op de 100 vrij drong hij door tot de finale en haalde hierin uiteindelijk een mooie tiende plaats. De 200 vrij leverde hem een keurige negende plaats op.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!