woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

't Kofschip is de sportiefste school

17 juni 2009

PAPENDRECHT - Wethouder André Vogel reikte dinsdag middag in de aula van de school de bokaal voor de sportiefste school van 2009 uit aan leerlingen van de openbare basisschool aan de P. Zandtstraat in Papendrecht. De reuzenbokaal is de kroon op het project 'Kies voor Hart en Sport'. Doel van dat project is dat leerlingen voor 2 euro kennis kunnen maken met een tak van sport en vervolgens lid kunnen worden van de sportvereniging van hun keuze.

Rik en Tik
De ambassadeurs van 'Kies voor Hart en Sport', Rik en Tik, wisten veel scholieren uit de groepen 6, 7 en 8 van het Papendrechtse basisonderwijs enthousiast te maken om te gaan sporten. Zij gingen de basisscholen langs om te vertellen over de diverse aanbiedingen van veel Papendrechtse en Alblasserdamse sportverenigingen.

Bijna alle basisscholen uit Papendrecht deden mee en 857 kinderen hebben een keuze gemaakt uit het aanbod van 23 cursussen. Het project kan dan ook dit jaar weer geslaagd genoemd worden.

De bokaal was voor de school met de meeste aanmeldingen voor sportverenigingen. Hierbij telden zowel de aanmeldingen voor de cursussen van Kies voor Hart en Sport als de inschrijvingen aan de schoolsporttoernooien mee. Twee leerlingen van De Leilinde, de school die vorig jaar de prijs voor de sportiefste school van Papendrecht won, reikten de bokaal uit onder leiding van André Vogel. Dat waren Ganda en Diego. Leerling Daan Schreuder van groep 7 van De Wielen, kreeg de beker uitgereikt.

Deel dit bericht met je vrienden!