Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Drie Geul zwemmers naar NJK

22 juni 2009

PAPENDRECHT - Dit weekend werden in het Sloterparkbad in Amsterdam de Nationale Junioren Kampioenschappen lange baan gehouden wat wil zeggen dat er gezwommen werd in het 50-meterbad. Aan de start kwamen de snelste junioren zwemmers van Nederland, bij de meisjes zijn dit zwemsters van 11 tot en met 14 jaar, bij de jongens zijn dit de zwemmers van 12 tot en met 16 jaar. Plaatsing voor een nationaal kampioenschap is op zich al een prachtige prestatie omdat de KNZB limieten, waaraan moet worden voldaan om geplaatst te
worden, redelijk streng zijn.

Voor de Geul hadden drie zwemmers zich weten te plaatsen voor dit evenement en we moeten ver terug in de geschiedenis van de Geul om een NJK te vinden met drie deelnemers.

In de categorie jongens junioren 1 had de 12 jarige Jesse de Win zich geplaatst voor zes afstanden, hij had dus een pittig programma om te zwemmen, met daarin ook een aantal 200 meternummers. Op zijn eerste NJK lange baan bewees hij een echte schoolslagspecialist te zijn: op zowel de 100 als de 200 meter schoolslag eindigde hij op een mooie negende plaats met tijden die niet ver boven zijn inschrijftijden lagen. Op de 200 meter wisselslag slaagde hij erin om een persoonlijk record op de klokken te zetten, dit leverde hem een veertiende plaats op. Op de 200 meter vrije slag verbeterde hij zijn beste tijd in het 50 meterbad en hier eindigde hij op een 32e plaats.
Op de 400 meter vrije slag eindigde hij als 21e en de 100 vrij sloot hij af met een 27e plaats.
De 13 jarige Tim Muller zwom in de categorie junioren 2 op zijn eerste NJK naar een 43e plaats op de 100 vrij met een tijd die niet ver boven zijn beste tijd lag.

In de categorie junioren 4 zwom de 15 jarige Jasper de Win naar een keurige eindklassering op de 50 vrij en de 100 vlinder: op beide afstanden eindigde hij als 14e, met tijden die net boven zijn inschrijftijden lagen. Op de 200 wissel zette hij de 27e tijd op de klokken en de 100 vrij beëindigde hij als 44e.
 

Op de foto: Van links naar rechts Jasper de Win, Jesse de Win en Tim Muller

Lees meer over:

knzb De Geul sloterparkbad
Deel dit bericht met je vrienden!