vrijdag 27 november 2020

Alles over Papendrecht

Stroomvoorziening voor binnenvaart

22 juni 2009

PAPENDRECHT - Binnenvaartschepen die in Papendrecht afmeren, kunnen vanaf begin 2010 gebruik maken van twee zogenoemde walstroomkasten. Hiermee kunnen de schippers voor huishoudelijke doeleinden gebruik maken van normale elektriciteit. Deze stroomkastjes (afmetingen ca. 120 x 140 x 50 cm.) zorgen voor een aanmerkelijke verbetering van de luchtkwaliteit en maken minder geluid dan de dieselgeneratoren die nu nog vaak gebruikt worden. Er komt één kast te staan op de loswal aan de Rietgorsweg en één langs de Merwedesingel.

De voorziening maakt deel uit van het Programma Luchtkwaliteit Drechtsteden en wordt vanwege de grote milieuvoordelen mede gesubsidieerd door de Europese Commissie en het Fonds Economische Structuurversterking.

Deel dit bericht met je vrienden!