woensdag 4 augustus 2021

Alles over Papendrecht

Theater De Willem gesloten

22 juni 2009

PAPENDRECHT - Theater De Willem is gisteravond door wethouder Vogel gesloten. De deur is op slot, er komt geen artiest of bezoeker meer in. En daar was iedereen heel tevreden over.

De allerlaatste voorstelling droeg de titel  "Slopersbal" en terecht: slopers komen (overigens pas in oktober) het theater met de grond gelijk maken. Gelukkig komen daarna de bouwers en in september 2010 moet de nieuwe zaal zijn deuren openen.

Voor een volle zaal pakte Theater De Willem nog één keer uit. Nadat het geheel was geopend door theaterdirecteur Erik Groeneweg en burgemeester De Bruin, was het de beurt aan Kaspar van Kooten. Hij werd voor de pauze gevolgd door Fernando Lameirinhas en begeleiding. Na de pauze haalde Erik Koller zijn fantastische fratsen uit en de avond werd spetterend besloten door Het Groot Niet Te Vermijden.

In de pauze kon het publiek lootjes kopen waarmee een (klein) deel van de inventaris werd weggegeven: een paar stoelen, een schijnwerper, een aantal kluiten, wat foto's en een computerboek uit 1997 (!). Voor alle voorwerpen bestond grote belangstelling zodat er niets overbleef. Dit toch wel tot verrassing van de theaterdirecteur.

Op www.cultureleraadpapendrecht.nl kunt u de vorderingen van sloop en bouw volgen.

Deel dit bericht met je vrienden!