vrijdag 27 november 2020

Alles over Papendrecht

Hennepkwekerijen ontmanteld

23 juni 2009

PAPENDRECHT -De politie heeft op maandag 22 juni diverse hennepkwekerijen ontmanteld in het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Na een uitgebreide voorbereiding en informatie-analyse werden invallen gedaan in Papendrecht, Meerkerk, Langerak, Nieuwpoort en Gorinchem. ´s Ochtends werd een pand aan de Scheepvaartweg in Papendrecht gecontroleerd. Daar werd niets aangetroffen. In Meerkerk trof de politie in een bedrijfspand aan de Houtstraat 655 volgroeide planten aan. ´s Middags werd in Langerak een kwekerij met 195 planten ontmanteld waarna in een woning aan de Patersgang in Nieuwpoort 9 planten in een slaapkamer werden aangetroffen. In Gorinchem in een pand achter de Kerk sprake van een niet meer in werking zijnde hennepkwekerij waarbij de planten en de daarbij behorende materialen al geruimd waren. Op de Koningin Wilhelminalaan werd een woning boven een winkel met maar liefst 712 planten ontmanteld. 

In alle gevallen sloot Eneco de stroom af en ruimde Ecoloss de inbeslaggenomen goederen op. Een medewerker van de Unit Forensische Opsporing was aanwezig om technisch onderzoek te doen. Op basis van al dan niet anonieme meldingen, uitvoerig politieonderzoek, reguliere surveillances en meldingen van bijvoorbeeld woningbouwverenigingen, hield de politie deze zogenaamde ´veegdag´. Dit betreffen panden die uit efficiëntie- en effectiviteitsoverwegingen op één dag worden ontmanteld. Wanneer sprake is van een voor de omgeving dreigende en gevaarlijke situatie, besluit de politie altijd om direct in te grijpen.

Lees meer over:

hennepkwekerijen houtstraat
Deel dit bericht met je vrienden!