vrijdag 27 november 2020

Alles over Papendrecht

Recordopbrengst voor Zomerbraderie De Markt

29 juni 2009

PAPENDRECHT - 's Ochtends was het nog even spannend; zou het slechte weer dat voorspeld was wel of niet komen. Maar... de bewolking trok op en het werd een stralende Zomerbraderie-dag!
 
Voor de deur, op het grote, met ballonnen versierde, terras, konden bewoners en bezoekers, behalve van de zon en iets te drinken, genieten van overheerlijke poffertjes met roomboter en poedersuiker. Wie behoefte had aan schaduw kon terecht onder de blauwe partytent. Binnen was het een drukte van jewelste; bij diverse kramen kon men ondermeer tassen en sieraden, handgemaakte kaarten, handwerken en schoenen kopen. Er was zelfs een bloemen- en plantenkraam, met mooie, zelfgemaakte, stukjes. 
 
Dankzij sponsoring door lokale middenstanders, bedrijven en particulieren waren er voor diverse onderdelen mooie prijzen beschikbaar, variërend van sauna-, diner- en bloemenbonnen, tot taarten en vrijkaartjes voor het theater en het zwembad. Prijzen, grote en kleine, kon men winnen bij het Enveloppen Trekken, bij het Pim-Pam-Prijs-spel en in de Grote Loterij. Veel winnaars van mooie prijzen waren er bij het de hele dag volop draaiende Rad van Avontuur. Ook de traditionele grabbelton ontbrak niet.
 
Veel mensen deden mee met het "Raad-de-waarde van de boodschappen-spel" die in een een grote rieten mand bij elkaar zaten.
De prijsbewuste winnares werd mevrouw Wil Lanser. Met het door haar geschatte bedrag van € 84,50 zat zij het dichtst bij de exacte waarde. De muzikale omlijsting, afwisselend verzorgd door huis-accordeonist Arjan en zanger/gitarist Daan Kruithof, zorgde voor veel stemming en sfeer. Wie geen prijs won kon zijn of haar slag slaan op de rommelmarkt, waar naast boeken ondermeer speelgoed, servies en electra-artikelen werden aangeboden. 
 
Burgemeester Kees de Bruin kwam op bezoek en kreeg een rondleiding. Alvorens een flinke draai aan het Rad van Avontuur te geven, benadrukte hij het grote belang van vrijwilligers; óók voor het organiseren van een groot evenement zoals deze Zomerbraderie.
 
De opbrengst van de Zomerbraderie is uitgekomen op het recordbedrag van € 2.650,00. Dit bedrag komt ten goede aan de bewoners en zal worden besteed aan de verdere inrichting van "hun" Woonzorgcentrum Rivas De Markt. Spin in het web, de coördinator van de Zomerbraderie, Karin Burki en haar team van zo'n 40 vrijwilligers kijken, samen met bewoners en alle bezoekers, terug op een zéér geslaagde zonnige dag met een mooi en stralend resultaat!

Lees meer over:

zomerbraderie dag
Deel dit bericht met je vrienden!