zondag 29 november 2020

Alles over Papendrecht

Patrick Cronie dicht bij limiet

30 juni 2009

PAPENDRECHT - Kogelstoter Patrick Cronie uit Papendrecht heeft tijdens wedstrijden in het Brabantse Uden de limiet voor het EK <23 tot op 11 centimeter genaderd. In de wedstrijd, waar ook internationale ster Dwain Chambers schitterde, haalde Cronie een afstand van 17,49 met de 7,26 kilo zware kogel. Hij deed dit in de laatste poging van een serie met ook afstanden van 16,28 / 17,00 / 17,45 / 16,58 / 17,39. Cronie heeft nu nog 2 wedstrijden in Oordegem (BE) en Krommenie om de gevraagde limiet afstand van 17,60 te slechten. Volgens Cronie moet het zeker gaan lukken om boven de beoogde afstand te komen. “Kijk maar eens naar mijn serie. Er zit geen enkele uitschieter bij. Hij moet gewoon er keertje goed vallen en dan zit ik in 17,70 / 17,80!”

Ook de andere atleten van het team Cronie/Louter hebben een belangrijk weekend achter de rug. Allemaal kwamen ze in actie tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor AB junioren in Emmeloord.
Pamela Kiel werd Nederlandse Kampioen bij de A junioren bij het kogelstoten en behaalde ook nog eens een zilveren medaille bij het discuswerpen.  Kiel haalde al in de tweede poging de winnende afstand van 13,77 met de 4 kilo zware kogel. De rest van de pogingen kwam haar positie ruimschoots niet meer in gevaar. Ook bij het discuswerpen stond Kiel lang aan de leiding met  41,77 uit de derde poging. Pas in de laatste poging werd Kiel alsnog gepasseerd.

De bronzen medaille van B junior Remco Goetheer mag, naast een prachtige prestatie van de atleet zelf, een kunststukje van coach Roy Cronie genoemd worden. Minder dan twee jaar geleden kwam

Lees meer over:

atleten be
Deel dit bericht met je vrienden!