Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Opstarten Buurtveiligheid Westpolder

10 juli 2009 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Veilig wonen en leven is voor iedereen belangrijk. Een manier om dit bereiken is het betrekken van inwoners bij toezicht in het openbare gebied met behulp van buurttoezicht. Gemeente en politie zijn mede afhankelijk van wat inwoners zien en melden, zo ook in de wijk Westpolder. Buurttoezicht benadrukt de medeverantwoordelijkheid van inwoners voor hun eigen woon- en leefomgeving.
 
Ook de sociale samenhang in een buurt wordt hiermee vergroot. Toezicht op straat is en blijft primair een taak van de politie en kan niet worden overgenomen door inwoners. Wel kunnen inwoners extra ogen en oren in de buurt zijn. Wilt u meer informatie over buurttoezicht in de wijk Westpolder of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger, dan kunt u contact opnemen met Pieter van den Berg, voorzitter Buurtvereniging Westpolder: info@bvwestpolder.nl of telefonisch 06 - 22 24 23 49.

Lees meer over:

gemeente westpolder
Deel dit bericht met je vrienden!