Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Boskalis sluit €350 miljoen kredietfaciliteit af

17 juli 2009 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. heeft een nieuwe kredietfaciliteit afgesloten ter grootte van € 350 miljoen. De nieuwe kredietfaciliteit zal vooral gebruikt worden voor de financiering van de versterking en uitbouw van de activiteiten.
 
Peter Berdowski, CEO:
"De financiële positie van Boskalis is onverminderd sterk. Wij zijn netto schuldenvrij en beschikken over een stevige kaspositie. De lopende investeringsverplichtingen verwachten wij vanuit de operationele kasstroom te kunnen betalen. De nieuwe kredietfaciliteit biedt ons de nodige slagkracht om het bedrijf verder te versterken, en waar mogelijk uit te bouwen met gerichte acquisities."
 
De gecommitteerde kredietfaciliteit heeft een looptijd van drie jaar en is door een groep van zeven banken verstrekt, te weten Rabobank, ING, Friesland Bank, RBS, Deutsche Bank, Fortis en BNP Paribas.
 
De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, druk als gevolg van de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering.

Lees meer over:

Boskalis energie krediet
Deel dit bericht met je vrienden!