Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Versierde fietsen geven Blomberg kleur

23 juli 2009 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Fiets mee met de Bloemencorso van Blomberg. Of u nu een oud-Hollandse bakfiets of de nieuwste cargofiets heeft, een omafiets of een lichtgewichtfiets… u bent welkom in Blomberg om mee te fietsen met het bloemencorso. Natuurlijk moet uw fiets versierd worden met bloemen.

Op zaterdag 22 augustus organiseert de gemeente Blomberg een bloemencorso als start van de projectweken Nelke küss Tulpe (Anjer kust tulp). Het bloemencorso zal een Hollands tintje aan dit prachtige Duitse stadje geven. De gemeente Papendrecht heeft medewerking toegezegd aan dit bloemencorso en zal met een eigen bedrijfsauto meerijden. Ook u kunt meewerken.
Blomberg zoekt Hollandse deelnemers aan de bloemencorso en wat is Hollandser dan de fiets.
Het is doel is een kleurrijke en bloemrijke optocht door het oude centrum van Blomberg met zijn eeuwenoude vakwerkhuizen.

Naast het bloemencorso is er nog veel meer t e beleven in Blomberg. Een speciaal hotelarrangement biedt u de mogelijkheid om de gastvrijheid en schoonheid van Blomberg te ervaren. Meer informatie is te vinden op www.blomberg-papendrecht.nl. Wilt u meefietsen met het bloemencorso, dan kunt u contact opnemen met de heer A. Goedegebuur, tel. (078) 641 89 11.

De bloemencorso is een onderdeel van Nelke küsst Tulpe (Anjer kust tulp), een marketingconcept waarmee de gemeente Blomberg haar Hollandse karakter wil benadrukken. Als Nederlandse partnergemeente helpt Papendrecht mee om dit concept in te vullen.

Deel dit bericht met je vrienden!