Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek verslaat Sleeuwijk in bekerduel

24 augustus 2009

PAPENDRECHT - In de eerste bekerwedstrijd is Drechtstreek er zaterdag in geslaagd om de winst binnen te halen in de thuiswedstrijd tegen Sleeuwijk: 2 -1. In hun poule speelden deze twee derdeklassers eerst tegen elkaar en later deze week treden ze elk aan tegen de tweedeklassers Hardinxveld en Wieldrecht.

Onder leiding van de uitstekend leidende arbiter Sebastiaan van Wijk uit Nieuw-Lekkerland ging de strijd in het eerste gedeelte van de wedstrijd redelijk gelijk op al waren de betere kansen voor Drechtstreek. Na een half uur spelen soleerde Maarten Vink over de rechterkant van het veld naar de achterlijn en legde de bal terug op Martijn de Jong die de 1-0 aantekende. Nog geen tien minuten later was het Patrick Golverdingen die na een hoekschop voor Sleeuwijk de gelijkmaker scoorde na een rommelige situatie voor het doel van keeper van Loossen.

Na de rust leek het er lang op dat de ruststand van 1-1 gehandhaafd zou blijven, totdat  Wesley Kiel zo’n twintig minuten voor tijd de winnende treffer inschoot op aangeven van Arian Nieuwkoop. Drechtstreek, dat speelde zonder de geschorste Stefan Jonkman en Peter van de Merwe, behaalde hiermee een nuttige overwinning. Trainer/coach Jan Kroos was wel tevreden over het resultaat maar hij kwalificeerde de wedstrijd achteraf als ‘tam’. “Ook al waren wij de ploeg met het meeste initiatief toch hebben we te veel kansen laten liggen. Ik vind het wel een mooie graadmeter om te bepalen hoe ver we zijn en daar ben ik niet  ontevreden over”.

Dinsdag speelt Drechtstreek uit tegen Hardinxveld en zaterdag uit tegen Wieldrecht.

Lees meer over:

voetbal vv drechtstreek
Deel dit bericht met je vrienden!