dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Italiaanse Markt een succes

9 september 2009 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Op zaterdag 5 september 2009 werd aan 't Oude Veer een Italiaanse markt gehouden. Het was gezellig druk en de bezoekers waren zeer geïnteresseerd in het aanbod van producten en diensten.

Op de markt werden typische Italiaanse producten verkocht zoals wijnen, olijfolie, pasta's, lederwaren en boeken. Ook was er informatie over lifestyle, reizen, evenementen, cultuur, sport en een huis in Italie.

Er waren diverse prijsvragen. Zo kon men raden hoeveel kilo olijven er nodig zijn om een liter olijfolie extra vergine te maken. Dat dit nog moeilijk was, blijkt uit het feit dat de antwoorden zeer uiteen liepen, van 3 tot 150 kilo. Het juiste antwoord is 7,2 kilo. Dit antwoord is door geen van de deelnemers ingevuld. De deelnemer die dacht dat er 7,8 kilo nodig was is de winnaar van de prachtige fles olijfolie extra vergine. Hij is hiervan inmiddels op de hoogte gebracht. 

Een andere prijsvraag was de fotowedstrijd. Een prachtige foto van Venetië heeft de prijs gewonnen.

Naast de markt en de prijsvragen werden ook voor de 2e maal de golfputkampioenschappen gehouden. De opbrengst van deze kampioenschappen was bestemd voor een project met de kinderen van de Abruzzen. Deze kinderen zijn in april van dit jaar zwaar getroffen door de aardbeving. De 100 deelnemers aan deze kampioenschappen zorgden ervoor, dat we aan de kinderen in de Abruzzen € 100,- kunnen overmaken. Golfbaan Landgoed Bergvliet in Oosterhout had voor de winnaar een prachtige prijs ter beschikking gesteld. De 7-jarige Charlotte van Hal putte drie keer een hole in one. Zij is dan ook de winnaar van de wisselbeker 2009. Daarnaast mag ze samen met haar ouders een les volgen op de golfbaan in Oosterhout.   

De organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement. De volgende Italiaanse markt is inmiddels gepland: Zaterdag 4 september 2010 Italiaanse Markt op 't Oude Veer in het centrum van Papendrecht.

Lees meer over:

markt centrum Oude Veer
Deel dit bericht met je vrienden!