zondag 29 november 2020

Alles over Papendrecht

Kinderdagverblijf Benjamin opent haar deuren

18 september 2009

PAPENDRECHT - Vanaf deze week is kindercentrum Benjamin gevestigd in een nieuw kinderdagverblijf aan de Staringlaan in Papendrecht. Ontwikkelaar en verhuurder van het nieuwe gebouw, Woningstichting Westwaard Wonen, hield bij de realisatie op alle fronten rekening met de eindgebruikers: baby’s en peuters tot vier jaar. 
 
Ontwerp
Het gebruik van hout, ronde vormen, lage ramen en felle kleuren. Het zijn kenmerken van het nieuwe kinderdagverblijf Benjamin in Papendrecht. Opdrachtgever Wasko, de grootste aanbieder van kinderopvang in de Alblasserwaard, wilde een veilige en uitdagende omgeving realiseren waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Van ver is het bijzonder gebouw al zichtbaar. De  opvallende ronde vormen zijn op geheel eigen wijze ingepast in de omgeving. De openbare ruimte rond het gebouw speelt een belangrijke rol in het ontwerp. De gemeente is zo enthousiast over het resultaat, dat zij de omgeving binnenkort laat aansluiten bij het ontwerp.
 
Uitdaging
De bouw van kinderdagverblijf Benjamin was voor Westwaard Wonen een bijzondere uitdaging. Projectleider Daan Ossewaarde: “Wij wilden in Papendrecht een kwalitatief kinderdagverblijf realiseren. Een gebouw waar kinderen zich veilig en prettig voelen en waar ouders hun kind met een gerust hart achter kunnen laten. Samen met Spring Architecten uit Rotterdam, hebben we de uitdaging opgepakt”.

Meer dan alleen wonen
Met de bouw van dit kinderdagverblijf laat Westwaard Wonen zien meer dan alleen woningen te bouwen. De belangrijkste reden daarvoor is dat een goed kinderdagverblijf ook kansen biedt aan kinderen en hun ouders. En daarnaast is het investeren door een corporatie in dit soort vastgoed ook een uiting van goed koopmanschap. “Woningen met goede voorzieningen in de buurt blijven beter verhuurbaar en meer waard dan zonder die voorzieningen” aldus projectleider Daan Ossewaarde. 
 
Kindvriendelijk
Het gehele gebouw functioneert als speelruimte. Via de entree komt men in het hart van het gebouw, de speelhal. De centrale speelhal ontsluit op de begane grond vier lokalen voor baby’s en peuters. Op de verdieping zijn twee lokalen en de personeelskamer.   De ronde vormen geven een gevoel van geborgenheid en de ramen reiken laag, zodat ook de allerkleinsten naar buiten kunnen kijken. Het interieur is uitgevoerd in felle primaire kleuren en het gebouw is voorzien van vloerverwarming. Behaaglijk en zeer praktisch voor kruipende kinderen.

Eind oktober wordt het gebouw feestelijk geopend.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!