zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Schaakwonderkind geeft simultaan

21 september 2009

PAPENDRECHT - Anish Giri, het 15-jarige schaaktalent dat dit weekeinde Nederlands kampioen is geworden, komt in november naar Papendrecht om een simultaan te spelen. Giri zal het opnemen tegen 25 tegenstanders.

Zijn komst wordt het hoogtepunt van de jubileumactiviteiten van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam, die 50 jaar bestaat.

Wedstrijdleider Magnus Souverein, die de contacten legde met de ouders van Giri, is enthousiast. "Giri is bij het grote publiek nog niet zo bekend, maar dat zal door zijn kampioenstitel snel veranderen. In de schaakwereld heeft hij in korte tijd furore gemaakt.

Begin dit jaar - toen hij nog 14 was - mocht hij zich op grond van zijn prestaties internationaal grootmeester noemen. Gary Kasparov en Bobby Fisher - de twee beste schakers ooit - waren op die leeftijd nog niet zover."

De schaakvereniging wil sterke spelers uit de regio uitnodigen om het op vrijdagavond 20 november in het Denksportcentrum in Papendrecht op te nemen tegen het supertalent, dat met zijn Nepalese vader en zijn Russische moeder sinds enkele jaren in Nederland woont. Souverein: "Uiteraard zullen ook een aantal van onze eigen leden aanschuiven. Ik denk dat we met dit evenement op een aansprekende manier promotie voor de schaaksport zullen maken, zeker in de richting van de jeugd."
 

Deel dit bericht met je vrienden!