dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Ruim 2560 kilo plastic afval opgehaald

21 september 2009

PAPENDRECHT - Bij de eerste huis-aan-huis inzameling van plastic verpakkingsafval in Papendrecht is in totaal 2560 kilo opgehaald. Een prachtig resultaat, zeker gezien het feit dat plastic afval relatief licht materiaal is. Hieruit blijkt dat Papendrechters graag bereid zijn een bijdrage te leveren aan een schoner milieu.

Als nóg meer mensen hun zakken met plastic afval vóór 7.30 uur op de aangegeven plaatsen neerzetten, worden ongetwijfeld de volgende keer nog meer kilo's ingezameld.

Kleine tijdelijke belemmering was nog dat de speciaal bestelde oranje inzamelcontainers niet op tijd geleverd konden worden. Daarom zijn nu tijdelijk bij alle winkelcentra in Papendrecht zogenoemde volumecontainers geplaatst waarin de zakken met plastic verpakkingsafval gegooid kunnen worden. Deze containers zijn te herkennen aan oranje Plastic Hero-stickers. Eind september / begin oktober worden deze vervangen door de speciale oranje bolcontainers.

Nieuwe zakken voor plastic verpakkingsafval kunnen gratis worden afgehaald bij het gemeentehuis, de gemeentewerf en de supermarkten C1000, Jumbo, Bas van der Heijden, Albert Heijn en MCD.

Lees meer over:

milieu verpakkingsafval
Deel dit bericht met je vrienden!