zondag 13 juni 2021

Alles over Papendrecht

Boskalis verkrijgt € 45 miljoen opdracht voor havenuitbreiding in Australië

Boskalis verkrijgt € 45 miljoen opdracht voor havenuitbreiding in Australië

28 september 2009

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. heeft een opdracht verworven van havenexploitant Fremantle Ports voor het verdiepen van het binnenste deel van de haven van Fremantle in de Australische deelstaat Western Australia. Het contract heeft een waarde van circa € 45 miljoen en de uitvoering van de werkzaamheden staat gepland voor de eerste helft van 2010.
 
Het project omvat het verdiepen van zowel het havenbassin als het toegangskanaal. In totaal zal 3 miljoen kubieke meter zand en steen worden gebaggerd. Voor dit project wordt een grote sleephopperzuiger en een snijkopzuiger ingezet.
 
Boskalis is de laatste paar maanden, alvorens het contract werd toegewezen, betrokken geweest bij een Early Contractor Involvement-proces. Gedurende dit proces zijn het ontwerp en de werkmethoden geoptimaliseerd in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en een civiele aannemer.
 
De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven in onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, druk als gevolg van de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit havenproject komt voort uit de groei van de wereldhandel en noodzaak om grotere schepen te kunnen accommoderen.

Lees meer over:

Boskalis uitbreiding haven
Deel dit bericht met je vrienden!