Sunday 26 September 2021

Alles over Papendrecht

Schaaktweekamp tegen Duitsers

23 oktober 2009

PAPENDRECHT - In het gemeentehuis van Alblasserdam wordt zaterdag 7 november een schaakontmoeting tussen Nederland en Duitsland gehouden. Vijftien leden van Papendrecht/Alblasserdam en van de Duitse Schachverein Veldhausen spelen een tweekamp.
De ontmoeting past in de activiteiten rond het 50-jarig bestaan van Papendrecht/Alblasserdam.

De fusieclub speelt in het Denksportcentrum in Papendrecht, maar bij de jubileumactiviteiten moest uiteraard ook Alblasserdam een rol spelen. De gemeente reageerde positief op het voorstel om een match in het gemeentehuis, in de burgerzaal, te organiseren. De aanvang van de schaakontmoeting is 13.00 uur en de toegang is gratis.

De contacten met de Duitse vereniging werden gelegd via Peter van Wermeskerken. Hij is oud-raadslid van Alblasserdam en oud-lid van de schaakvereniging. Sinds zijn verhuizing naar Duitsland speelt Van Wermeskerken bij Veldhausen.

Lees meer over:

gemeentehuis burgerzaal
Deel dit bericht met je vrienden!