Friday 17 September 2021

Alles over Papendrecht

Feestelijke avond jubilerende schaakclub

18 november 2009 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Op dinsdag 17 november hield Schaakvereniging Papendrecht-Alblasserdam een feestelijke avond voor leden, oud-leden, sponsors en andere genodigden om het 50-jarig jubileum te vieren. Zelfs een van de oprichters van schaakvereniging Papendrecht was aanwezig: Johan Knijff.

In het officiële gedeelte bracht voorzitter Kees Brinkman een aantal leuke anekdotes over de geschiedenis van de vereniging. Zo bleek dat een nieuwe voorzitter van schaakvereniging Alblasserdam of Papendrecht vaak het jaar erop kampioen werd.

Een aantal oud-voorzitters (zie foto) ontvingen het eerste exemplaar van het maar liefst 120 pagina's dikke jubileumboek, dat alle aanwezigen mee naar huis konden nemen. Penningmeester Louis Kemper had hier heel wat uurtjes in gestoken!

Na het officiële gedeelte gedeelte werd er uiteraard nog geschaakt, maar de spelomstandigheden waren wel behoorlijk aangepast. Zo mocht er pas een zet worden gedaan als het fluitje klonk en moet er regelmatig van kleur of bord worden gewisseld. Ook mocht men soms 2 zetten achter elkaar doen. Op deze wijze werd het een hilarisch gebeuren en werd het echt een loterij, maar voor een keertje was dit geen probleem.

Lees meer over:

schaken schaakclub
Deel dit bericht met je vrienden!