Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Voortgezet onderwijs maakt kennis met basketbal

20 november 2009

PAPENDRECHT - Tweede- of derdejaarsleerlingen van het Willem de Zwijgercollege en eerste- of tweedejaarsleerling van Christelijke Scholengemeenschap De Lage Waard maken 25 en 26 november kennis met verschillende vormen van basketbalsport.

De clinics laten zien én beleven hoe veelzijdig basketbal kan zijn en zijn grotendeels opgezet door Santino Fiolo. Santino staat in de basketbalwereld bekend als een motivator en stimulator, vooral van de jeugd. Hij organiseert, geeft les en brengt zijn enthousiasme, samen met zijn collegae over op de leerlingen. Hij benadrukt dat niet alleen het sporten belangrijk is, ook hetgeen sporten oplevert aan gezondheid, welbevinden en zelfvertrouwen. Ook daaraan zal dus tijdens de clinics aandacht worden besteed. De Papendrechtse basketbalvereniging Flush ’72 verzorgt de basketbalclinics.

De clinics worden mogelijk gemaakt door de gemeenten Alblasserdam en Papendrecht, die op dit gebied al jaren samenwerken. Onder de noemer v an de zogenoemde breedtesportimpuls worden dit soort clinics georganiseerd met de bedoeling om, in overleg met vakleerkrachten en sportverenigingen,  leerlingen uit het voortgezet onderwijs op een leuke manier kennis te laten maken met diverse takken van sport. De praktijk leert namelijk dat leerlingen juist als ze naar het voortgezet onderwijs gaan, stoppen met sporten.

Zo heeft het voortgezet onderwijs uit beide gemeenten kennis kunnen maken met onder andere diverse vormen van turnen, schaatsen, aangepast sporten, Ultimate Volley Xperience en nu basketball.
 

Deel dit bericht met je vrienden!