dinsdag 28 september 2021

Alles over Papendrecht

Oplichting

27 november 2009

PAPENDRECHT - De politie heeft de afgelopen tijd diverse meldingen binnen gekregen van oplichting. Het gaat dan om mensen die aanbellen bij voornamelijk oudere mensen en met een smoes geld of een betaalpas vragen. Zo kwamen er meldingen binnen uit Alblasserdam en Papendrecht.

Een man gaf zich uit als medeweker van het waterleidingbedrijf. Bij de ene woning sloot de bewoonster direct de deur. Bij een andere woning lukte het de man onder andere een betaalpas mee te nemen. Korte tijd hierop was er een geldbedrag opgenomen van de rekening van de bewoonster. Verder kwamen er meldingen van mensen die de verwarmingsketel wilden repareren en iemand die vroeg of de bewoonster diesel had. Dat had deze vrouw niet waarop ze de man geld gaf. De politie adviseert mensen niet zo maar iedereen binnen te laten of geld te geven. Vertegenwoordigers van officiële instanties moeten zich altijd goed kunnen legitimeren.

Lees meer over:

oplichting
Deel dit bericht met je vrienden!