Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Boskalis Smit fusie ligt op koers

7 december 2009

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat goede voortgang wordt geboekt met de voorbereidingen van de fusietransactie met Smit Internationale N.V. (Smit), waarover eerder werd gecommuniceerd in het gezamenlijke persbericht van 12 november 2009. Het boekenonderzoek verloopt voortvarend en het voornemen blijft gehandhaafd om deze fusie tot stand te brengen door middel van een openbaar bod van EUR 60 per aandeel (cum dividend) in contanten op alle uitstaande aandelen Smit.
 
Uitkomst BAVA

In de hedenochtend gehouden Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders van Boskalis hebben de aandeelhouders hun goedkeuring verleend voor de uitgifte van nieuwe Boskalis aandelen tot 20 procent van het huidige aantal geplaatste aandelen, met uitsluiting van voorkeursrecht. Ter (gedeeltelijke) financiering van het openbare bod is Boskalis voornemens een emissie te doen tot een bedrag van EUR 200 miljoen à EUR 230 miljoen.
 
Vervolgstappen
Boskalis en Smit zijn gestart met het voorbereiden van de mededingingsrechtelijke filings en hebben de betrokken ondernemingsraden en vakorganisaties geïnformeerd over het voorgenomen openbare bod. Boskalis is voornemens het verzoek tot goedkeuring van het biedingsbericht inzake het voorgenomen openbare bod zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 4 februari 2010 aan de Autoriteit Financiële Markten voor te leggen.

Deel dit bericht met je vrienden!