Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Gladde wegen bestrooid met zand

8 januari 2010 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Vanaf maandag 11 januari gaat de gemeente de meest gladde straten in Papendrecht bestrooien met zand. Zoals in de meeste Nederlandse gemeenten is ook in Papendrecht nog een beperkte hoeveelheid strooizout aanwezig. Omdat nog meer sneeuw wordt verwacht, wordt met dit zout zorgvuldig omgesprongen zodat op de hoofdwegen nog zo lang mogelijk gestrooid kan worden (eventueel vermengd met zand). Zand maakt de weg weliswaar stroef, maar heeft als nadeel dat het na afloop van de winterse periode ook weer opgeruimd moet worden.

Het is nog niet bekend wanneer leveranciers de zoutvoorraden weer kunnen aanvullen. Het zout dat nog beschikbaar is, wordt in eerste instantie verstrekt aan Rijkswaterstaat om de rijkswegen nog zo goed mogelijk te kunnen strooien.

Dankzij een samenwerking met Netwerk heeft de gemeente een eenmalige extra hoeveelheid zout ontvangen waardoor in Papendrecht nog iets langer gestrooid kan worden.Desondanks moet ook de gemeente Papendrecht enkele beperkende maatregelen nemen.
Op de gemeentewerf aan de Willem Dreeslaan zijn daarom nog slechts kleine hoeveelheden zout te koop (€ 3,-- voor 10 kilo en € 7,50 voor 25 kilo).

Deel dit bericht met je vrienden!