Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Browse Aloud op website gemeente Papendrecht

15 januari 2010

PAPENDRECHT - De Papendrechtste website www.papendrecht.nl is nu ook goed toegankelijk voor visueel gehandicapten, laaggeletterden, mensen met dyslexie en ouderen die het lezen vanaf het scherm niet altijd prettig vinden.

De gemeente Papendrecht heeft een zelfstandige luisterfunctie, onafhankelijk van software bij de gebruiker thuis, voor haar internetsite aangeschaft: Browse Aloud. Met Browse Aloud worden teksten op de internetsite voorgelezen.


Herman Nieuwstraten (raadslid PAB en voorzitter van de Papendrechtse Adviesraad voor Gehandicapten) heeft het onderwerp in de commissie aan de orde gesteld.


De website www.papendrecht.nl beschikt als één van de weinige gemeenten over het keurmerk drempelvrij.nl: hét kwaliteitsmerk waarmee toegankelijke websites in Nederland worden aangeduid. De website www.papendrecht.nl is door structuur, teksten en opbouw zeer gemakkelijk is te benaderen door leeshulpen voor visueel beperkten, zoals hulpprogramma’s die de website overzetten naar braille.

Foto: Herman Nieuwstraten (rechts), burgemeester De Bruin (links) en communicatieadviseur Johan Luttik (midden) beluisteren de website van de gemeente Papendrecht

Lees meer over:

gemeente website
Deel dit bericht met je vrienden!