Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Zadelhoesjes promoten nieuw publieksnummer gemeente

21 januari 2010

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht is afgelopen week begonnen met de verspreiding van gratis zadelhoesjes. Met de hoesjes wil de gemeente het nieuwe 5-cijferige publieksnummer 14 078 onder de aandacht brengen. Voor bijvoorbeeld het maken van een afspraak of het doorgeven van een (overlast)melding bellen inwoners en organisaties voortaan het nieuwe 5-cijferige telefoonnummer 14 078.

Het nieuwe nummer heeft vijf cijfers en is gemakkelijk te onthouden: 14 + het netnummer van de gemeente Papendrecht. U belt dus 14 078, zonder extra nul of netnummer ervoor, ook wanneer u mobiel belt. Bellen met 14 078 doet u tegen lokaal tarief.

Het nieuwe nummer sluit aan bij het landelijke project van de overheid om de bereikbaarheid voor burgers te verbeteren. Uiterlijk in 2015 moeten de gemeenten het eerste aanspreekpunt zijn voor alle overheidsdiensten.

Een van de eerste, zichtbare stappen in deze richting is de invoering van één informatienummer: 14 + het netnummer van de gemeente. De gratis zadelhoesjes worden de komende tijd zo lang de voorraad strekt uitgedeeld in fietsenstalling De Meent. Daarna worden ze ook verspreid op de Waterbus, middelbare scholen, op het gemeentehuis en in andere openbare gebouwen in Papendrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!