Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Theorie-examen niet meer voldoende voor bromfietsrijbewijs

21 januari 2010

PAPENDRECHT - Vanaf 1 maart is alleen een theorie-examen niet meer voldoende om in het bezit te komen van een bromfietsrijbewijs. Men zal een heus praktijkexamen moeten afleggen bij het CBR voor je op de brommer stapt. Ronald Verkeersopleidingen laat zien tijdens de praktijk/theorielessen dat je rekening houdt met het verkeer om je heen en dan is het examen vrij eenvoudig.

Het bromfietsrijbewijs bestaat al sinds 1 oktober 2006. Het is de opvolger van het bromfietscertificaat en ziet bijna hetzelfde uit als een autorijbewijs. Zo'n roze pasje dus. Tot nu toe kreeg je zo'n bromfietsrijbewijs na het behalen van een theorie-examen.

Praktijkexamen
Maar daar komt nu verandering in. Want vanaf 1 maart 2010 zal naast het theorie-examen ook een praktijkexamen worden ingevoerd voor het behalen van het bromfietsrijbewijs. Men zal enkele lessen moeten volgen en tijdens een praktijkexamen moeten laten zien dat je een bromfiets kunt besturen (voertuigbeheersing) en dat je weet hoe je je in het verkeer moet gedragen (verkeersdeelneming). Het theorie-examen blijft bestaan. Net als voor het besturen van een auto of een motor zal je dus ook voor het brommerrijbewijs twee examens moeten afleggen. En zeker voor het praktijkexamen is het noodzakelijk les te nemen bij een rijschool. Veel Papendrechtse rijscholen die auto- en motorrijlessen verzorgen hebben de lesbrommers al klaarstaan.

Les
Om brommerrijles te kunnen volgen moet je in bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Ook daar kan Ronald Verkeersopleidingen bij helpen. Naast praktijklessen op de bromfiets verzorgen zij ook theorielessen waarin je voorbereid wordt op het examen. Je bent dan al klaar voor het 'echte werk' als je voor het eerst op de brommer stapt. Voor een lesbrommer, helm en een 'oortje' (om contact te houden met de instructeur tijdens de les) zorgt de rijschool. In een groepje van maximaal vier leerlingen ga je de weg op. De instructeur rijdt met jullie mee. Als de instructeur vindt dat je het brommerrijden goed genoeg beheerst, zal de rijschool het praktijkexamen aanvragen bij het CBR.

Meer informatie:www.ronald.nu

Deel dit bericht met je vrienden!