Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Gymnasium Taciturnum officieel ten doop gedragen

25 januari 2010

PAPENDRECHT - Op donderdagmiddag 14 januari werd de naam van de gymnasiumafdeling van het Willem de Zwijger College officieel ten doop gehouden. De naam is: Gymnasium Taciturnum.
De naam Taciturnum is door de gymnasiumleerlingen aangedragen. De betekenis ‘zwijgzaam’ is een knipoog naar de naam van het College.

Tijdens de feestelijke lancering van de nieuwe naam voerden de leerlingen uit de leerjaren 1 t/m 5 gymnasium een moderne versie van ‘De avonturen van Odysseus’ op.
 

Twee leerlingen schreven deze middag geschiedenis:

  • Richard Huissteden, omdat hij in de rol van Odysseus bij zijn thuiskomst een klap in het gezicht kreeg van de vrouw van één van zijn overleden bemanningsleden. Deze klap kwam harder aan dan hij was bedoeld, waardoor Odysseus de rest van de middag met een rode wang rond liep.
  • Fleur Terlouw was de winnares van de logowedstrijd. Haar creatie werd uit drieëntwintig door leerlingen ingestuurde logo’s gekozen tot het nieuwe logo van Gymnasium Taciturnum.

Prof. dr. F.J.A.M. (Fik) Meijer hield een lezing over het thema “Brood en Spelen”.
Deze emeritus hoogleraar nam de toehoorders mee naar het Flavisch amfitheater, beter bekend als het Colosseum. De spelen – gladiatorgevechten en wagenrennen – gingen door zijn boeiende en enthousiaste verteltrant voor het publiek leven alsof zij er zelf bij waren. De middag werd afgesloten met een geanimeerde receptie.
Voor meer informatie over het gymnasium kunt u terecht op: www.gymnasiumtaciturnum.nl

Deel dit bericht met je vrienden!