Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Gemeente Papendrecht aangesloten bij RADAR

5 februari 2010

PAPENDRECHT - Inwoners van de gemeente Papendrecht met een discriminatie-ervaring of die getuige zijn van discriminatie kunnen vanaf heden voor advies en ondersteuning terecht bij RADAR.
RADAR is een bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie.

Hulp en advies bij klachten
Als inwoner van de gemeente Papendrecht kunt u uw klacht bij RADAR melden. Dit kan telefonisch via 0900 2354 354 of schriftelijk naar info-dordrecht@radar.nl of RADAR, postbus 1136, 3300 BC Dordrecht. RADAR adviseert en biedt ondersteuning bij klachten over discriminatie naar afkomst, geloof, sekse, seksuele gerichtheid, leeftijd en handicap.

Registratie & Monitoring
RADAR registreert alle klachten, meldingen en vragen die binnenkomen. Deze gegevens vormen één van de belangrijkste bronnen van gegevens over aard en omvang van discriminatie. Ook worden er signalen verzameld en geregistreerd uit bepaalde beroepsgroepen, zoals onderwijs, politie en huisvesting. Daarnaast screent RADAR de media en volgt zij diverse activiteiten. RADAR doet verder gevraagd of ongevraagd onderzoek naar aanleiding van signalen over een specifieke maatschappelijke sector, minderheidsgroep, dienst of instelling.

RADAR heeft vestigingen in Dordrecht, Breda en Rotterdam. Vanuit het kantoor in Dordrecht wordt de regio Zuid-Holland-Zuid bediend. U kunt RADAR Zuid-Holland-Zuid ook rechtstreeks bereiken op (078) 639 04 29.

Lees meer over:

gemeente radar aangesloten
Deel dit bericht met je vrienden!