Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Collecteren voor cultuur in de buurt en voor je eigen vereniging

20 maart 2010 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Het is al weer de 65ste keer dat collectanten de straat op gaan om geld in te zamelen voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. De Anjeractie is de jaarlijkse collecte van het Cultuurfonds die als sinds 1946 wordt georganiseerd. In 2010 wordt de Anjercollecte gehouden van maandag 31 mei tot en met zaterdag 5 juni 2010.

Deelnemen aan deze collecte is een mogelijkheid om de eigen clubkas te spekken. Deelnemende verenigingen mogen een derde van de opbrengst uit de collecte zelf houden en gebruiken voor eigen culturele wensen. Het overige deel, plus een bijdrage uit het activiteitenbudget van het landelijke fonds, gaat naar de betreffende afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds dat daarmee culturele initiatieven binnen de regio financieel ondersteunt.

De inkomsten die het Prins Berhard Cultuurfonds via deze actie verkrijgt, worden volledig uitgekeerd aan subsidies ten behoeve van cultuur en natuurbehoud in Nederland, ook in onze gemeente. Jaarlijks krijgen zo’n 3600 projecten op die manier een kans.

Binnen de gemeente Papendrecht gevestigde culturele verenigingen/organisaties die interesse hebben om mee te doen met de collecte kunnen zich hiervoor vóór 7 mei aanmelden bij mw. P. van de Winckel, tel. 14 078 of e-mail: p.vdwinckel@papendrecht.nl (bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag van 08.30 tot 17.00 uur)

Lees meer over:

collecte cultuur buurt
Deel dit bericht met je vrienden!