Sunday 26 September 2021

Alles over Papendrecht

Leerzame samenwerking tussen De Viermaster en Willem de Zwijger

12 april 2010

PAPENDRECHT - Papendrecht, 9 april 2010 Leerlingen van het Willem de Zwijger College hebben lessen gegeven aan leerlingen van basisschool De Viermaster. Het Willem de Zwijger College en basisschool De Viermaster hebben dit zogenaamde BINAS project samen opgezet. BINAS staat voor de vakken Biologie, Natuurkunde en Scheikunde.

De leerlingen uit de bovenbouw van het HAVO en VWO verzorgen twee lessen over een onderwerp uit de BINAS vakken. Eén les wordt gegeven op De Viermaster en één les wordt gegeven in het natuur/scheikunde lokaal op het Willem de Zwijger College. De lessen worden voorbereid en begeleid door leerkrachten van de beide scholen. Met het project geven de leerlingen gelijk invulling aan hun maatschappelijke stage en maken ze kennis met het beroep leerkracht.

Kinderen uit groepen 5 en 8 van De Viermaster krijgen lessen in onderwerpen als elektriciteit, magnetisme en licht. De proefjes zijn voor de kinderen van De Viermaster heel aantrekkelijk. Zo hebben ze bijvoorbeeld lege blikjes en een waterstraal verplaatst door middel van statische elektriciteit.

Deel dit bericht met je vrienden!