Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek blijft meedoen

12 april 2010

PAPENDRECHT - Drechtstreek 1 is er in geslaagd om de reeks overwinningen van de laatste weken voort te zetten. In een aardige wedstrijd bleek het sterker dan Dubbeldam, dat met stevig voetbal nogal wat onderbrekingen voor blessurebehandeling veroorzaakte. Vanaf de start wist Drechtstreek zijn tegenstander onder druk te zetten en ontstonden er enkele dreigende momenten voor het doel van Dubbeldam. Toch duurde het tot de 40ste minuut voordat Drechtstreek de score kon openen. Maarten Vink werd in het strafschopgebied door twee tegenstanders gevloerd en Martijn de Jong verzilverde de toegekende strafschop. 

Vier minuten na rust werd onrustig en ongecontroleerd spel in de Drechtstreek defensie afgestraft door Dubbeldam spits Jacques van Kampen die de 1-1 aantekende. Een kwartier later was het Martijn de Jong die met een harde kopbal zijn tweede doelpunt van de middag maakte: 1-2. De sterk spelende en hard werkende Maarten Vink had kort daarop de kans om de score nog verder uit te breiden maar zijn schot werd schitterend gekeerd door de degelijke Dubbeldam goalie. Enkele minuten later kwam Vink wel tot scoren. Op aangeven van de goed invallende B-junior Joey Hakkesteeg wist hij de eindstand van 1-3 op het bord te brengen. Hakkesteeg maakte hiermee op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal tot een speciale gebeurtenis.

Door de overwinning van Drechtstreek blijft de strijd bovenin de derde klasse C ongemeen spannend. Omdat zowel Pelikaan als WNC hun wedstrijden ook wonnen, bleef de stand ongewijzigd. Pelikaan lijkt het kampioenschap niet meer te kunnen ontlopen. Op de inhaaldag aanstaande zaterdag treedt het aan tegen MVV’58. Daarna resten alleen nog de speeldagen op 24 april en 1 mei. Alleen als Drechtstreek op die data zijn wedstrijden wint en WNC punten laat liggen is directe promotie nog mogelijk. Coach Jan Kroos: “Daarom was het vandaag ook zo'n belangrijke overwinning. Ook als we niet direct promoveren, dan zullen we nu de nacompetitie toch nauwelijks meer kunnen ontlopen”.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!