Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Nieuwe theater De Willem krijgt vorm

28 mei 2010

PAPENDRECHT - Het interieur van de nieuwe Willem begint steeds meer op een echt theater te lijken. Op dit moment is men druk bezig met de montage van de trekkenwand: de hijsinstallatie voor schijnwerpers en decorstukken.

Het oude theater had 15 trekken, waarvan er vier elektrisch konden worden bediend. Het nieuwe theater heeft er 30, die allemaal elektrisch bediend worden. Het vergroot de technische mogelijkheden bij voorstellingen enorm.

Een andere echte theatervoorziening zijn de twee manteaus, waarvan er inmiddels één recht overeind staat. Een manteau is een soort scherm, dat links en rechts de lijst van het toneel vormt: het publiek ziet de manteaus straks als zwarte vlakken aan weerszijden van het toneel.

In het kader van de nieuwe huisstijl, die met de opening van het nieuwe gebouw wordt ingevoerd, is de website van Theater De Willem ook geheel vernieuwd, zie www.theaterdewillem.nl

Voor meer bouwfoto's, zie www.cultureleraadpapendrecht.nl

Lees meer over:

theater de willem vorm
Deel dit bericht met je vrienden!