dinsdag 28 september 2021

Alles over Papendrecht

Jeugdestafetteteam de Geul naar NK Sprint

7 juni 2010

PAPENDRECHT - In het laatste weekend van juni wordt in Drachten het Nederlands kampioenschap Sprint gezwommen. Tijdens dit kampioenschap worden individueel alle 50 meternummers en de 100 wissel gezwommen. Daarnaast wordt er een 4x50 vrij en een 4x50 wissel estafette gezwommen voor meisjes jeugd, jongens jeugd, dames en heren. De KNZB had naar aanleiding van het grote aantal deelnemers van de afgelopen jaren de limieten voor dit kampioenschap flink aangescherpt zodat plaatsing voor dit evenement al een hele prestatie genoemd kan worden.

Voor het eerst in 10 jaar slaagde een jongens estafetteteam van de Geul erin om zich te plaatsen voor dit kampioenschap. Het team, bestaande uit Jeroen van Dijk, Tim Muller en Jasper en Jesse de Win dook ruim onder de limiet op de 4x50 vrij in de categorie jongens jeugd 2. Deze prestatie is des te opvallender omdat alleen Jeroen in deze leeftijdscategorie zwemt, de overige heren zijn jonger tot veel jonger. Jasper zwemt in de categorie jeugd 1, Tim in de categorie junioren 3 en Jesse zwemt pas in de categorie junioren 2. Dat dit jonge team aan de limiet op de 4x50 vrij heeft voldaan is dus grote klasse. Individueel veroverde Jasper nog twee startbewijzen op de 50 vlinder en de 50 vrij.

Deel dit bericht met je vrienden!