dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Beeldenboulevard Papendrecht officieel geopend

14 juni 2010

PAPENDRECHT - De Beeldenboulevard Papendrecht, een project van de Stichting Beeldenpark Drechtsteden langs het Merwehoofd, is vanmiddag officieel geopend. Burgemeester Cees de Bruin en wethouder van cultuur Joke Reuwer verrichtten de opening door het overhandigen van een glas champagne aan een "levend standbeeld". De opening  werd bijgewoond door ruim 100 belangstellenden.

Het festijn werd opgeluisterd door streetdancers van Bounce en stadsdichter van Dordrecht Marieke van Leeuwen, die met muzikale omlijsting drie gedichten voordroeg. In haar gedicht "Beelden" zei zij o.a.:
"scherp tegen lucht en water afgetekend
gesetteld op de muur of op dit plein
zijn deze stille beelden vanzelfsprekend
alsof ze hier en nu geboren zijn".

De huidige expositie, getiteld Het Moment, is de eerste van een lange reeks. De sokkels op de muur langs het Merwehoofd zijn permanent, de beelden erop niet, Zij zullen over ruim een half jaar vervangen worden door andere. Zo ontstaat een levendige, steeds veranderende boulevard met de mooiste voorbeelden van de Nederlandse figuratieve beeldhouwkunst.

Deel dit bericht met je vrienden!