maandag 25 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Piet Aantjes benoemd tot brandweercommandant van Sliedrecht

8 juli 2010 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - In 2007 is er tussen de gemeenten Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht een afspraak gemaakt om te komen tot één brandweerorganisatie voor deze drie gemeenten. Een bewuste keuze om van onderaf de brandweerzorg in Drechtsteden Noord te versterken. Piet Aantjes is op februari 2008 aangetreden als brandweercommandant van Papendrecht en kwartiermaker voor deze samenwerking en beoogd commandant van deze samenwerkende brandweer.

Gedurende de verdere uitwerking van deze samenwerking werd duidelijk dat de Wet Veiligheidsregio’s van kracht zou worden. Op basis van deze wet worden alle brandweren in Nederland verplicht ondergebracht in een Veiligheidsregio. In ons gebied is dat de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Streefdatum is 1-1-2013.

De samenwerking in Drechtsteden Noord is daarom nu vooral gericht op het praktisch onderling samenwerken en het voorbereiden op de regionalisatie.

Daarin past de aanstelling van Piet Aantjes als commandant Alblasserdam (per februari 2009) en straks als commandant Sliedrecht (per september 2010). Hij is straks dus commandant van alle drie gemeenten.

De aanstelling in Sliedrecht valt samen met de aanstelling van postcommandant Marco Troost aldaar.

Zie ook:

Lees meer over:

brandweer commandant
Deel dit bericht met je vrienden!