Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Omgevingsvergunning vervangt 25 vergunningen per 1 oktober

20 augustus 2010 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Van een oude schuur een garage maken? Een dakkapel plaatsen? Een fabriek of bedrijfspand uitbreiden? Als u wilt bouwen of verbouwen, heeft u nu nog te maken met verschillende vergunningen voor wonen, ruimte en milieu. Met hun eigen criteria, procedures, ambtelijke loketten, afhandelingstermijnen, leges en toezichthouders. Vanaf 1 oktober 2010 verandert dit met de komst van de omgevingsvergunning.

Omgevingsvergunning
De omgevingsvergunning vervangt wel 25 vergunningen, waaronder de bouw-, kap- en milieuvergunning. Dit maakt het een stuk makkelijker voor de aanvrager van een vergunning.

Eén loket
‘Wij maken het aanvragen van een vergunning zo eenvoudig en gemakkeljik mogelijk. De omgevingsvergunning helpt om het voor de aanvrager eenvoudiger te maken en helpt bij de vermindering van de regeldruk. De gemeente bereidt zich nu voor om het vanaf 1 oktober soepel te laten lopen’, zegt Joke Reuwer verantwoordelijk wethouder voor de invoering van de omgevingsvergunning in Papendrecht. Als burger of ondernemer kunt u straks vanuit huis of kantoor de omgevingsvergunning aanvragen. U kunt terecht op Antwoord©, het digitale loket van de gemeente op de website van de gemeente. Natuurlijk bent u ook welkom in het gemeentehuis of kunt u bellen: 14 078.

Lees meer over:

gemeente vergunning
Deel dit bericht met je vrienden!