Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Kluifrotonde belandt in nieuwe fase

20 september 2010 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Het dubbele verkeersplein (ook wel kluifrotonde genoemd) dat de gemeente Papendrecht momenteel aanlegt op het kruispunt Burgemeester Keijzerweg – N3 begint nu echt de vorm van een rotonde aan te nemen. Er is een tijdelijke rijbaan aangelegd, zodat als het ware een grote enkelbaans rotonde is ontstaan. Het verkeer op deze rotonde krijgt voorrang. De voorrang is zonder verkeerslichten geregeld met de gebruikelijke verkeersborden en verkeerstekens.

Met de aanleg van het duurzaam veilig verkeersplein verbetert de doorstroming van het openbaar vervoer en het overige verkeer op het kruispunt. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd. In de afgelopen periode zijn rijbaanverbredingen en uitbreidingen van de aansluitende wegen van het duurzaam veilig verkeersplein aangelegd. Het verkeer werd geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Binnenkort wordt gestart met de aanleg van het verkeersplein onder en aan beide kanten van het viaduct van de N3.
Rondom deze werkzaamheden wordt een tijdelijke rijbaan gelegd, zodat er als het ware een grote enkelbaans rotonde ontstaat.
Naar verwachting is het nieuwe verkeersplein eind 2010 klaar.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!