Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Stel zelf een maatschappelijk verantwoord kerstpakket samen

6 oktober 2010 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Bedrijven en instellingen die hun medewerkers dit jaar een "duurzaam" kerstpakket willen schenken, kunnen hiervoor "Het Verantwoorde Kerstpakket" inschakelen. Dit initiatief van acht leveranciers, waaronder ItaliaMondo uit Papendrecht) van duurzame producten biedt namelijk een kerstmarkt die bij bedrijven in eigen huis wordt georganiseerd. Medewerkers kunnen hier zelf hun kerstpakket samenstellen uit een gevarieerd aanbod verantwoorde producten, zoals delicatessen, wijnen, kazen, worsten, mode- en woonaccessoires, verzorgingsproducten etc.

Astrid Verweij van ItaliaMondo legt uit:"Nederland kent steeds meer organisaties die MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en duurzaamheid een warm hart toe dragen. De overheid motiveert dit sterk, door vanaf 2010 al haar producten en diensten duurzaam in te kopen. Deze kerst zullen er dan ook ongetwijfeld veel maatschappelijk verantwoorde, duurzame en groene producten in de kerstpakketten zitten.
Maar, hoe zorg je er als organisatie voor dat je zorgvuldig samengestelde duurzame kerstpakket door alle medewerkers enthousiast wordt ontvangen? Want, hoe ?duurzaam? en ?verantwoord? is bijvoorbeeld een ongewenst pakje biologische fair-trade thee dat bij een fervent koffiedrinker uiteindelijk ? na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum - in de vuilnisbak belandt?
De oplossing is vrij simpel: laat de medewerkers zelf het kerstpakket-budget uitgeven en zorg er voor dat ze kunnen kiezen uit duurzaam geproduceerde producten."

Initiatiefnemer Marcel Meijer van Vini del Mondo organiseert samen met de andere aanbieders in november en december kerstkado-markten op locatie voor organisaties vanaf 200 medewerkers. Op de markten staan zo'n 8 kraampjes met biologische producten, gerecyclede producten en diervriendelijke producten zoals delicatessen, wijnen, kazen, worsten, mode- en woonaccessoires, verzorgingsproducten etc. Op de markt kan veel geproefd en geprobeerd worden. Dit draagt nog meer bij aan het MVO thema, want elk gekozen product is echt gewenst.

Tot de aanbieders op de kerstkado-markt behoren o.a.: Shizo, MoreThanHip, Snooshy, Vini Del Mondo, ItaliaMondo (gevestigd te Papendrecht) en Arte Culinaria. Organisaties die interesse hebben in een duurzame kerstkado-markt op locatie kunnen contact opnemen met Marcel Meijer (info@verantwoord-kerstpakket.nl of 06-22265320). Op de website van Het Verantwoorde Kerstpakket (www.verantwoord-kerstpakket.nl) vindt u meer informatie over de deelnemende bedrijven en over de fiscale regels rondom het kerstpakket.

Lees meer over:

kerstpakket italiamondo
Deel dit bericht met je vrienden!