Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Veiligheidsregio breidt samenwerking TV Rijnmond uit

15 oktober 2010

PAPENDRECHT - Radio Rijnmond en de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid werken al jaren samen. Radio Rijnmond is al jarenlang de officiële rampenzender. Sinds 12 oktober is daar ook TV Rijnmond bij gekomen, met een tickertape (lichtkrant) en teletekst.

Radio
Waarschuwen begint altijd met de sirene. Zodra de sirene gaat wordt voor de inwoners in het betreffende gebied informatie verstrekt op Radio Rijnmond (93.4 FM of kabel). Nieuw is nu dat voor alle inwoners van Zuid-Holland Zuid nu ook de informatie via TV Rijnmond beschikbaar komt.

Tickertape
Als de sirene gaat, gaat op TV Rijnmond ook een tickertape of lichtkrant lopen. Dit is een tekstbalk met informatie die onder in beeld verschijnt en continue over het televisiescherm loopt. Via deze tekstbalk worden de inwoners in het kort geïnformeerd over wat er aan de hand is en wat men moet doen. De tickertape wordt elke maand getest tijdens de sirenetest, elke eerste maandag van de maand.

Teletekst
Bij grote incidenten of rampen kunnen inwoners nu ook op teletekstpagina 112 (één-ééntwee) van TV Rijnmond informatie vinden over wat er aan de hand is en wat men moet doen. Wanneer er geen (dreigend) gevaar is, wordt de pagina gevuld met algemene informatie over wat men moet doen als de sirene gaat. Deze pagina is op elk moment van de dag te raadplegen.

Wie méér wil weten over hoe je je kunt voorbereiden op een calamiteit of ramp, kan de Website van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid www.vrzhz.nl raadplegen.

Deel dit bericht met je vrienden!