Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Geef inbrekers geen kans, voorkom woninginbraak

18 oktober 2010

REGIO - De politie besteedt de komende maanden extra aandacht aan woninginbraken.
De ervaring leert dat naarmate het eerder donker wordt, er meer inbraken worden gepleegd. Dit gebeurt zowel in stedelijke als in de landelijke gebieden. De aanpak van de politie richt zich op drie thema’s: het alert maken van de inwoners in de regio Zuid-Holland-Zuid, preventieacties en het opsporen en oppakken van daders. 

Wat kunt u doen?
Een woninginbraak levert niet alleen materiële schade op maar geeft ook een gevoel van onveiligheid. Onderzoek wijst uit dat 80% van de inbraken door gelegenheidsinbrekers wordt gepleegd. Deze inbrekers zijn uit op gemak en snel succes. Ze gebruiken hierbij vaak een schroevendraaier voor het openen van deur of raam. Uit onderzoek blijkt dat de inschatting of de woning gemakkelijk te kraken is, een belangrijk criterium is voor inbrekers. Een woning die voldoet aan de eisen van Politiekeurmerk Veilig Wonen loopt 90% minder kans op inbraak. Bij het beveiligen van woningen spelen zowel technische maatregelen als het gedrag van bewoners een grote rol. Goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren verkleint de kans op inbraak aanzienlijk. Ook buren op elkaars huis laten passen en de post laten opruimen zijn effectieve maatregelen. Het is belangrijk de woning een bewoonde indruk te geven.
De praktijk wijst echter uit dat mensen vaak pas maatregelen nemen als het kwaad al is geschied. Voorkóm woninginbraak en kijk op www.politiekeurmerk.nl voor meer informatie en tips.

Melden helpt!
Om inbrekers aan te kunnen aanhouden en informatie over woninginbraken te verzamelen is de politie sterk afhankelijk van meldingen.
Informatie van verdachte situaties, vluchtroutes, en (kleding)signalementen zijn voor de politie van groot belang bij het opsporen en aanhouden van verdachten. Aarzel niet, maar bel bij verdachte situaties altijd 1-1-2. Blijf alert, noteer kentekens van verdachte voertuigen, signalementen van verdachte personen en andere bijzonderheden. Heeft u belangrijke informatie voor de politie, maar wilt u dit liever anoniem melden? Bel dan de anonieme tiplijn Meld Misdaad Anoniem via het telefoonnummer 0800-7000.

Lees meer over:

inbraak politie inbrekers
Deel dit bericht met je vrienden!