Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Maarten van Rossem boeit een avond lang

29 oktober 2010

PAPENDRECHT - Maarten van Rossem, de bekende historicus / commentator uit Utrecht, wist op donderdag 28 oktober in de Papendrechtse Bibliotheek een publiek van 140 mensen met gemak te boeien. Hoewel zijn verhandeling het populisme in Nederland tot onderwerp had, bewandelde hij vele zijpaden en kwamen veel andere zaken aan de orde.

De publicatie van Van Rossems laatste boek, Waarom is de burger boos?, vormde de aanleiding voor zijn komst. Volgens Van Rossem is de burger boos omdat hij zich zorgen maakt over de omvangrijke immigratie en de veronderstelde negatieve effecten daarvan voor de Nederlandse samenleving. Tijdens zijn betoog trachtte hij aan te tonen dat deze effecten in feite lang niet zo negatief zijn als wordt gedacht.

Inhakend op de actualiteit van de Haagse politiek liet hij duidelijk blijken geen moeite te hebben met houders van twee paspoorten (er bleken in het publiek een stuk of vier dubbele paspoorthouders te zitten): het werd een van de motieven voor deze avond.


 
   

 

Lees meer over:

boek biblotheek
Deel dit bericht met je vrienden!