Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Man ernstig onder invloed: rijbewijs en auto kwijt

16 november 2010 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Een 58-jarige man uit Papendrecht is op maandagmiddag 15 november aangehouden omdat hij ernstig onder invloed achter het stuur zat. Agenten zagen de man in zijn auto rijden en hem een fles wijn uit het raam gooien. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij zeer ernstig onder invloed, de man blies 1110 ugl/. Dat is vijf keer de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs en auto werden ingevorderd. De politie maakt een proces-verbaal op.

Wanneer het promillage dat wordt aangetroffen hoger is dan toegestaan worden straffen opgelegd zoals een boete, een taakstraf of zelfs een gevangenisstraf. Als een alcoholpromillage is geconstateerd tussen de 1,3 en 1,8 promille (bij beginnende bestuurders is dit vanaf 0,8 promille) moet de bestuurder een verplichte EMA (Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer) cursus volgen. Dit is een driedaagse cursus die de bestuurder zelf moet betalen.

Lees meer over:

politie dronken
Deel dit bericht met je vrienden!